top of page

Intervju med Magnus om dans, drömmar och framtiden

Först måste vi passa på och säga stort grattis till framgången i Talang med Rulledansarna! Det var verkligen ett känsloladdat ögonblick som prickade hjärtat på tittarna hemma i tv-sofforna!

När började du intressera dig för att dansa?

Det minns jag så väl. Det var i Augusti 2004. Då såg jag en annons i tidningen, "kom till Mora och prova på rullstollsdans". Jag åkte dit och tittade av ren nyfikenhet. Året därpå åkte jag tillbaka till lägret och dansade Vals, Hambo, Snoa, Bugg och Masurka. Leif Johansson peppade mig att jag skulle komma ner på dansgolvet och dansa och inte bara sitta och titta på. 

När började du att dansa?

Började att dansa i samma veva som jag fick upp ögonen och intresset för rullstolsdansen. Alltså runt år 2004. Fick tjata länge på klubben i Falun att dem skulle öppna upp för rullstolsdans. 

Dansar du alltid i grupp eller dansar du även singel?

Jag dansar en gång i veckan i grupp med mina kompisar. När jag åker ut på socialdans åker jag själv med mina assistenter. 

Vi vet ju att du kallas för Danskungen, hur kommer det sig?

Min assistent som också är min danspartner, hennes pappa Jerry gav mig engång en t-shirt i Malung på dansbandsveckan. På den stod det danskungen och sedan dess så har alla kallat mig för danskungen.

Har du tävlat i dans?

Jag har tävlat i SM år 2015 och vann bugg. År 2017 vann jag i vals. 

Man kan tävla i två olika klasser. Klass 1 är dem som har mindre rörlighet och klass 2 har mer rörighet. Jag tävlar i klass 1.

Hur ser det ut i Sverige när det gäller rullstolsdans?

Jag vet att det finns rullstolsdans i Göteborg, Norrköping, Skövde, Uppsala och Falun.

Vad har du för drömmar med dansen?

Min stora dröm är att komma så långt som möjligt med min dans. Mitt mål är att få ut rullstolsdansen i hela Sverige. Att det ska finnas på alla dansklubbar.

Dina dans meriter?

SM och KM.

Vilken är din favoritdans?

Min favoritdans är självklart buggen. Därför att det är mera fart i buggen.

 

Hur ser framtiden ut?

Jag hoppas på VM dans i Holland framöver.

Tack Magnus för en härlig intervju! 

Vill du veta mer om Danskungens Dansskola?

Anmäl ditt intresse för mer information.

M.png
bottom of page